«En tredjedel av alle lånte penger i kategorien forbrukslån går til refinansiering. Refinansiering er en måte hvor du kan bli kvitt dyrere gjeld med ny gjeld. Du har sikkert noen kredittkort liggende, ubetalte regninger og annet uoppgjort. Refinansiering er et videre begrep enn å bare betale kredittkortgjelden din med et billigere forbrukslån. Refinansiering går på hele konseptet med å bli kvitt gjeld. Et forbrukslån er en kjempefin måte å betale tannlegeregningen, takkleggeren etter at han fikset lekkasjen i taket, rørleggeren etter at han byttet ut doen i første etasje eller rett og slett kjøpe et par nye ting i stua. Alle disse tingene kan du fint kalle refinansiering. Det er veldig uoversiktlig og praktisk å bli kvitt alle smågjeldsposter og kreditorer som står og venter på å få betalt.

Penger er noe vi alle trenger. Penger dekker primærbehov og penger dekker moro. Hvem som har penger og hvem som tjener penger kommer ofte an på hva man tjener og hva man har som utgifter. Det er mange forskjellige typer utgifter. Noen utgifter kan du selv kutte ned på. Går du ofte ut og spiser kan du gå mindre ut og spiser. Liker du å kjøpe mye mat, men egentlig ikke spiser noe mer, så kan du heller kjøpe mindre og mer spesifikt. Det er viktig at du bruker de pengene du får inn hver måned smart slik at du ikke ender opp i minus.

Det er mange måter du kan bruke penger på slik at du får litt ekstra igjen hver måned. Det er viktig å jobbe slik at du tjener penger. Deretter må du sette opp et budsjett som viser hvor mye du bruker på hus, bil, hytte, mat, underholdning og annet. På denne måten kan du fort se hvor du bruker mer penger enn du trenger og hvor du bruker mindre penger enn du trenger. Det er nok verre å komme i en situasjon hvor du bruker mindre penger enn du trenger å bruke.»